7 Eylül 2012 Cuma

Galaxy Nexus Özellikleri nedir?

Galaxy Nexus Özellikleri Nedir?

İşlemci: Hatırlayacağınız gibi bundan önceki Galaxy II modelinde çift çekirdekli, 1,2 ghz işlemci kullanılıyordu. Samsung Galaxy Nexus’ da bu işlemciyi kullanmaya devam edecektir.

İşletim Sistemi: Galaxy Nexus işletim sistemi olarak Android 4’ ü kullanıyor.

RAM: Bu model 1 gb ram’ a sahip olacak. Bundan birkaç sene önce bir bilgisayarın 1 gb ram’ i olduğu zaman ne bilgisayarmış derdik.

Ekran: 720p çözünürlünde 4,65 inçlik Super Amoled ekran teknoloji kullanılarak yapılmış muazzam büyüklükte bir ekrana sahip.

Ebatları: 36×68 milimetre boyutlarında, 8,94 mm inceliğinde ve 135 gram ağırlığında olan bu teknoloji harikası cihaz kabul edilebilir ölçülerde.

Kamerası: Galaxy Nexus’ta 5 mp lik bir kamera kullanılmış. Video çekimlerine gelince, telefon 1080p çözünürlükte, HD video çekimi yapabiliyor. Telefonun ön kamerası ise 1,3 mp çözünürlüğüne sahip.

Hafıza, Depolama: Telefonun 2 modeli mevcut bir modelinde 16 gb disk, diğerinde ise 32 gb bir disk kullanılmış.

Pil: İphone 4s modelinde 1420 mAh’lik pil kullanılırken Samsung Galaxy Nexus 1750 mAh’ lık bir pil kullanılmış. Bu yönüyle İphone 4s’ e göre pil bakımından çok daha dayanıklı.

Bağlantı, Sensorlar: Bluetooth, Wi-Fi gibi standart özelliklere sahip olan Galaxy Nexus, telefonlarda pek görmeye alışmadığımız basınç sensoruna de sahip. Bunun sayesinde bulunduğunuz yerin basıncını ölçebileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder