7 Eylül 2012 Cuma

Ender Saraç'ın isveç iksiri nedir?

İsveç iksirinin reçetesi, Ölümünden sonra ünlü İsveçli doktor Samst’ ın notları arasında bulunmuştur. Doktor Samst 104 yaşındayken attan düşüp hayata gözlerini kapamıştır. İsveç iksiri özellikle Avrupa ülkelerinde uzun yaşam, iksiri olarak kullanılır.

Şimdi gel gelelim isveç iksirinin yapımına

Aşağıda listesini vereceğim droglar, 2-3 litrelik ağzı geniş olan bir cam şişe içerisine konulur. Üstüne 1,5 litre konyak veya aynı değerde 35-40 derecelik etil alkol konur. Şişe 14 gün boyunca hergün çalkalanarak güneşte bekletilir. Süre sonunda hazırlanan karışım temiz bir tülbent veya benzer bir süzgeçten geçirilir. Koyu renkli bir şişenin içerisinde serin bir yerde muhafaza edilir. Bekleme süresi arttıkça iksirin etkisi de artar.

Peki isveç iksiri nasıl yapılır:

İşte isveç iksirinin tarifi:

İçindekiler: 10 gram sarısabır, 9 gram ravent kökü, 7 gram mirra, 5,5 gram cedvar, 3,5 gram cebtiyane, 2 gram domuz dikeni, 6 gram melekotu, 1 gram doğal kafur, 1 gram sinemaki, 1 gram eğir kökü, 1 gram besbase, 0,1 gram safran, 1 gram tarçın, yarım gram karakule

Yapılışını yukarda anlatmıştım.

Peki isveç iksirinin sağlık açısında faydaları nelerdir?

Mide ağrılarında ve kolit rahatsılıkta, fazla alkol alımı veya yemekten sonra gaz söktürü olarak, safra kesesi ağrılarında, iştahsızlıkta romatizma ağrılarında, sinirsel uykusuzlukta, gırtlak ağız içi ve diş eti iltihaplanmasında kullanılmaktadır.

günde 1-4 kere bir çay kaşığı isveç iksiri şurubu bitki çaylarına karıştırılarak içilir. Akut dönemlerde ise şurup sek kıvamında yani, yarı yarıya suyla karıştırılarak içilebilir. Ancak alerjik sorunları olan kişiler bu şurubu tüketmemelidir.

Bu şurup yara izlerini yok etmedede etkilidir. Bu şurubu yara izi olan bölgeye pamukla 40 kez sürerseniz yara izleri kaybolur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder